Uncategorized

Povestea in Limba Romana Despre Corea (Cer scuze ca limba romana nu este limba mea maturna.)(A story for the Romanians about Korea)

Am decis din nou sa incerc sa scriu ceva en limba romana. Situ ca limba romana nu este limba mea matura, dar am lucrat din greu sa o invata, si cred ca este o rusine sa no folosesc.  Vez, ca locuiesc in Corea de Sud, si nu am ban sa merg in apoi in Romania.  Am facut niste prieteni din Romania aici in Corea, dar no pot sa intalnesc cu acest oameni foarte des.  Si mult dintre ei vor sa vorbesc folosand limba engleza.  Ultimat timp am intalnit la consulat roman aici m-am simpt un pic treznit pentru ca am avut planul sa vorbesc cu el en limba romana, si prin acident, am vorbit limba coreana.  Poate nu vorbesc destul de bine pentru oameni din Romania ca stiu ca ei sunt expertele cu limbajele, dar imi place limba romana.  Cred ca limba romana este ca poezi.  Este cel mai frumoas limba pe care am studiat.  Cer scuza din cele expertele daca fac greaseala, si cer har.  Te rog sa ma las sa scriu in limba romana.  Sciru in limba spaniola fiecare zi, si lor le place ce scriu eu.  Acum scriu povestele pentru acea oameni. Am inceput ca cineva me a cerut sa o fac pentru ca ei au vrut sa invata limba spaniola, si la gente que vorbesc limba spaniola ca limba lor materna, lor le place blogul meu. Ei stiu que limba spaniola nu este limba maturna mea, dar nu conteaza.  Multi citesc din cauza ca lor le place sa citesc in limba spaniola.

ancient antique arch architecture
Photo by Pixabay on Pexels.com

Stiu ca sunt si oameni pe care vor sa invata limba romana. Ei nu erau fericit cand am oprit sa scriu un blog pe care a invatat limba romana, dar fica mea mi a spus ca erau prea mult de oameni din Romania pe care nu au vrut mi sa scriu in limba romana. Ceva foarte ciuidat a intamplat la computerul meu, si ea era frica ca cineva rau a incercat sa crash computer meu. Asa am oprit sa invata limba romana.  Acum nu invata limba romana pe niemeni. Dar m-am gandit ca din cauza de cel care vorbesc limba spaniola lor le place povestele in limba spaniola, poate oameni din Romania si va place povestele in limba spaniola.  Sper ca am dreptate.  Dupa blogul acest, am planul sa scriu bloglele tot in limba romana si in limba engleza.  Daca fac asta, daca oameni din Romania vor sa studieze limba engleza prin blogul meu, ei pot. Si daca oameni pe care vorbesc doar limba engleza vor sa studieze o povesta in limba engleza y acelasi povestea in limba romana, ei pot.

Sper ca oameni din romania va avea rubdare cu mine. Stiu ca limba romana nu este limba mea maturna. Dar nu esti de acord? Stiu o limba foarte frumoasa si oameni vor mi sa scriu in limba aceasta, si este o rusine daca no o fac.

shallow focus photo of red lantern
Photo by David Dibert on Pexels.com

Acum te spui o povestea frumoasa de Corea. Sti ca oameni din Corea au stiut despre Dumnezeu de la inceput de timp.  Oameni din Corea au venit in Corea din turnul Babel dupa Dumnezeu a confuzat limbele.  Primul rege de Corea era fiul de omul pe care a venit din Babel.

adult and cub tiger on snowfield near bare trees
Photo by Pixabay on Pexels.com
zoo bear
Photo by Rasmus Svinding on Pexels.com

Acest barbat pe care a venit din Babel venit in Corea, y erau animale pe care au venit la el. Si ei au vrut sa deveni oameni.  Era un tigre y un os.  El a zis la ei sa mearga intro o caverna.  El a dat la tigre y la os mancare de oameni.  El le a zis ca ei trebuie sa stau en el caverna pentru o suta zile.  Tigre nu le place sa fie en caverna, asa a plecat.  Dar osul a stat pentru 100 zile.

woman standing beside rock fragment
Photo by Matheus Henrin on Pexels.com

Dupa 100 zile, osul a devenit o femei.  Barbatul a gandit ca ea era foarte frumoasa y casatorit cu ea.  Cand ei au avut un copilasi, el a devenit primul rege de Corea.  Se cheama Dangun.  Cand am verificat datele dupa am auzit povestea aceasta, erau potrivit. Poate tati del primul rege de Corea intru adevarul a venit din Babel.

Urmatoare data cand scriu in limba romana pe blogul meau scriu in engleza y en limba romana. Vreu sa cer scuze de oameni roman ca limba romana nu este limba mea maturna, dar imi place limba romana.

1 thought on “Povestea in Limba Romana Despre Corea (Cer scuze ca limba romana nu este limba mea maturna.)(A story for the Romanians about Korea)”

Leave a Reply